VLAK NIEUW GO CYCLING NEDERLANDS.png
 
 
 
Cycle hoofdje 4.png
 
 

1 OP DE 4 MENSEN HEEFT MENTALE GEZONDHEIDSPROBLEMEN: VAN BURNOUT TOT DEPRESSIE, OF OP LATERE LEEFTIJD ALZHEIMER. HET IS EEN VAN DE GROOTSTE UITDAGINGEN VOOR DE MAATSCHAPPIJ WAAR WIJ IN LEVEN ÉN VAN HET BEDRIJFSLEVEN WERELDWIJD. VEEL MENSEN LIJDEN ÉLKE DAG AAN WERKGERELATEERDE STRESS.

REGELMATIG FIETSEN, ZOALS VAN HUIS NAAR WERK EN ANDERSOM, VERBETERT DE GEESTELIJKE GEZONDHEID DRASTISCH. EEN GOEDE GEESTELIJKE GEZONDHEID IS OOK ZAKELIJK VERSTANDIG: PRODUCTIVITEIT EN BETROKKENHEID NEMEN TOE EN ZIEKTEDAGEN NEMEN AF. MET DEZE KENNIS IN ONS ACHTERHOOFD MOETEN WE NU MASSAAL IN DE ACTIESTAND: GO CYCLING!

 
 
Path.png
 
Achtergrond vlak facts.png

THE FACTS

 
 
Group 52.png
 

Ongeveer 20% van de mensen die in Nederland werkt ondervindt momenteel geestelijke gezondheidsuitdagingen die behoorlijk kunnen worden verbeterd door meer lichaamsbeweging, zoals fietsen.

 
Fill 74.png
 
 
 
 
Poppetje.png

Negen op de tien werknemers meldt dat ze moeite hebben om de psychologische eisen van hun werk het hoofd te bieden. Een aantal toonaangevende onderzoeken heeft aangetoond dat fietsen stress en angst vermindert, burn-out voorkomt en depressies helpt bestrijden.

 
Fill 74.png
 
 
 
Group 55.png

Meer dan twee op de vijf werknemers in Nederland heeft ziekteverlof, dat is hoger dan het Europese gemiddelde. Van fietsen naar het werk is bewezen dat het ziekteverzuim vermindert en langdurige uitval door mentale ziektes voorkomt. Medewerkers die fietsen blijken meer betrokken, effectiever en energieker te zijn.

 

SOURCE: NEDERLANDS INSTITUTE VAN PSYCHOLOGEN, VOLKSGEZONDHEIDENZORG.INFO & ISGLOBAL

 

stap op je fiets

WIL JE NAAR JE WERK FIETSEN OF WIL JE JOUW WERKNEMERS HELPEN DE FIETS NAAR WERK TE NEMEN?

WAT KAN IK DOEN DOEN ALS WERKGEVER?

EEN WERKGEVER KAN FIETSEN FINANCIEEL AANTREKKELIJK MAKEN. HOE? DIT ZIJN DE OPTIES:

·       Een vergoeding voor de aanschaf van de fiets. Deze kunt u belastingvrij onderbrengen in de werkkostenregeling. Dit kan netto (dan kost de fiets de medewerker niets) of bruto (de fiets wordt met bruto salaris aangeschaft).

·       Een belastingvrije km-vergoeding van max. 0,19/km

·       Een renteloze lening voor de aanschaf van een (elektrische) fiets

·       Een combinatie: werknemers betalen de renteloze lening af met de km-vergoeding

·       Gereden kilometers belonen met vrije dagen

Meer informatie: Fietswijzer via: natuurenmilieu.nl or 3pm.nu/fietsstimulering.

ZUIDAS HELPT! HOE?

·       Cofinanciering fietsparkeren
Maakt u kosten voor het maken van fietsparkeerplekken of een douchegelegenheid voor fietsers, dan kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage van 50% van de uitvoeringskosten met een maximum van €25.000. Hiervoor kunt contact opnemen met Hello Zuidas (maryse.martins@hellozuidas.com).

·       Advies op maat
Bent u benieuwd wat een actief fietsbeleid uw bedrijf kan opleveren, dan kunt u vrijblijvend een advies op maat aanvragen bij Breikers (info@wijzijnbreikers.nl).

IMPLEMENT A CYCLING PROGRAM. HOW?

Roep BYCS op om uw bedrijf te adviseren over het implementeren van een werkcyclus programma. Of neem iets van de plank - Bike to Work is een leuk en effectief programma voor werkgevers om hun werknemers op de fiets te krijgen. Ze worden aangemoedigd met interactieve evenementen en via 'Toury', de app Bike to Work. Doe mee via Bike to Work.

IK WIL NAAR MIJN WERK FIETSEN: WAT NU

Bezoek de fietspagina op Hello Zuidas for meer informatie informatie over het kopen, delen en huren van fietsen op en rondom de Zuidas, inclusief elektrische fietsen. Of bezoek een van onze partners hieronder.

 
 

Deelfietsen: Hello Bike - Urbee - OV Fiets

Huurfietsen: Swapfiets - Ebiketogo

Eigen fiets kopen: Juizz - Zwartefietsenplan

Om meer te weten te komen over fietsroutes en -stops in en rond Zuidas, lees dan de gids Ride With Me: Zuidas van schrijver en gids Roos Stallinga (verkrijgbaar via Zuidas).

En, belangrijker nog, moedig uw werkgever aan om onderstaande gedeelte te lezen ...

IK WILL MEER INFO OVER MENTALE GEZONDHEID OP WERK

Voor meer info over hoe bedrijven mindfulness trainingen, advies en preventie programma’s rondom mentale gezondheid kunnen implementeren, ga naar: MindfulBizz.

Voor meer info over het voorkomen van burn-outs, ga naar: By Bye Burnout.

 
 
 
Path.png
 
 

Kom naar ons evenement

KOM NAAR ONS TOE OP WORLD MENTAL HEALTH DAY – WOENSDAG 10 OKTOBER - VOOR EEN GRATIS ONTBIJT OP DE ZUIDAS.

EEN AANTAL TOONAANGEVENDE ONDERZOEKEN HEEFT AANGETOOND HOE FIETSEN DE GEESTELIJKE GEZONDHEID VERBETERT EN HOE DIT VERVOLGENS DE BEDRIJFSVOERING STIMULEERT. WE ZULLEN DEZE VERBINDINGEN IN MEER DETAIL ONDERZOEKEN EN VRAGEN HOE WE DEZE KENNIS KUNNEN TOEPASSEN OM INDIVIDUEEL EN ORGANISATORISCH SUCCES TE VERBETEREN.

 
 
 

SPREKERS:

Ione Avila-Palencia (ISGlobal) – zij deelt inzichten uit een nieuw toonaangevend onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van fietsen.

Laura Hakvoort (gemeente Amsterdam) – zij kijkt naar de voordelen van beweging in de stedelijke context.

PLAATS:

Circl - Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MK Amsterdam

TIME:
7.30 uur - Deuren open

8.00 uur - Start van het programma

9.30 uur – Weer aan het werk!

Iedereen is uitgenodigd, maar de ruimte is beperkt.

Dit evenement wordt georganiseerd door BYCS in samenwerking met Circl.

Meer info

 
 
 
Path.png
 
Vlak geel.png
 
QUOTE NEDERLANS ALLEEN TEXT.png